Hand- én machinebreien

Voor iedereen die zin heeft in een inspirerende breiweek. Ervaren of niet-ervaren breiers zijn welkom. Je hebt niet veel voorkennis nodig; als je kunt handbreien (opzetten en afkanten, rechts en averechts breien) is deze week perfect voor jou.

Van het verven en machinebreien is geen kennis nodig, want we leren je een aantal basistechnieken. Maar als je dat al kunt, dan is dat meegenomen en kun je snel verder.


HANDVERVEN en MACHINEBREIEN

Een unieke combinatie in één zomerse breiweek van het verven van garens en de toepassing in gebreide stoffen.

Deelnemers leren de basis van het verven en het machinebreien. Daarna stap je over naar meer specialistische verf- en breitechnieken. Tijdens de breiweek wissel je steeds tussen de verfbaden en de breimachines, zodat je het resultaat van je eigen geverfde garens direct kunt zien in diverse breisteken. 

De mogelijkheden van het verven van garens en het directe effect ervan in breiwerk door middel van de breimachine zijn enorm. Het is een snelle manier van werken.

De cursisten gaan vol inspiratie en nieuwe ideeën naar huis met een gebreid stalenboek met verftechnieken.

Wanneer en Waar
maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus 2023
In de studio van STRIKKS in Maastricht.

Meld je hier aan.


KLEUR en TEXTUUR

We nemen je mee op ontdekkingstocht door de stad Maastricht, naar plekken die je nog niet kent maar die deze historische stad zo kleurrijk maken.

We beloven je een energieke inspiratieweek bomvol creativiteit, nieuwe technieken, inzichten en ideeën!

Tijdens de excursies laten we je de kleuren en de texturen van de stad zien. We leren je op een andere manier te kijken. Dat wat je ziet vertalen we naar breisteken, texturen en kleuren.

Je gaat naar huis met een hele stapel gebreide proeven. Dit kan dan bijvoorbeeld de basis vormen voor verdere ideeën die je thuis kunt uitwerken, of verwerken in een gebreid kledingstuk.

Wanneer en Waar
maandag 19 t/m vrijdag 23 augustus 2024
In de studio van STRIKKS in Maastricht.

Meld je hier aan.

© 2017 - 2024 De Amsterdamse Steek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel