Verfdag met 60 Kleuren - 10 december 2023

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 145,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Als je van kleur houdt, maar net niet de kleur kunt vinden die je zoekt. Of als je een kleurstudie doet en het liefst over 600 verschillende kleuren beschikt in hetzelfde garen, maar niet van alles 50 gram nodig hebt. Of als je DIE groen wilt, maar dan iets net iets meer... turquoise. Als je een trui wilt breien van handgeverfde wol, maar wel graag over een hoeveelheid garen beschikt waarmee je de hele trui kunt breien. Als je nog nooit garen geverfd hebt, of het weleens geprobeerd hebt en nu precies wilt weten hoe het werkt. Als je wilt leren een eigen naslagwerk te maken met kleurstalen. Dan is dit een programma voor jou. 

We verven deze dag met acid dyes op wollen/dierlijke vezel. Met dit type verf kun je betrekkelijk goedkoop, snel en duurzaam een heel uitgebreid kleurpalet maken. Van felle tot hele lichte of vergrijsde kleuren. Van fluorisererende tot op natuurlijk geverfd lijkende kleuren. Bovendien zijn deze kleuren door het proces wat zich in de kern van de vezel afspeelt tijdens het verven, erg goed kleurvast. 

Tijdens deze dag leer je de ins- en outs van het verven op wol met zogenaamde acid dyes. Terwijl je oefent met de receptuur, maak je met jouw klas 60 kleuren van ieder 10 meter wollen garen. Je gaat naar huis met de stalen voor jouw eerste receptenboek en leert alles over de chemie achter dit verfproces, zodat je na afloop in staat bent zelf recepten te maken en de kleur te verven die je wilt. Je bent na deze dag in staat om zelfstandig jouw kleurpalet uit te breiden tot een ontelbaar en reproduceerbaar aantal kleuren. 

Reken op een dag secuur en hard werken met elkaar. Je werkt in dit programma als team, iedere schakel doet ertoe. Als het jullie lukt om goed samen te werken, kun je zelfs tot 75 kleuren op een dag maken, maar dat is uitzonderlijk. 

 

Zelf meenemen: 
- Latex of plastic handschoenen, een schort en een mondkapje
- 60 houten knijpers en een watervaste stift.
- 6 lege en heel erg schone en afsluitbare jampotjes (schoon aan de binnenkant, stikkers aan de buitenkant maken niet uit)
- 1 pan van minimaal 5 liter die op een inductieplaat verhit kan worden (de pan mag niet gebruikt zijn op gas en moet een rechte bodem hebben, na deze dag kun je de pan niet meer gerbuiken voor het bereiden van voedsel)
- 3 oude handdoeken
- 60 beschrijfbare labeltjes en een stift hiervoor (Je kunt deze labeltjes ook zelf knippen. Maak ze zo dat je ze aan het einde van de dag met een geschreven code kunt vastmaken aan jouw garen.)
- 60 boterhammenzakjes voor het meenemen van de vochtige garens na afloop van de dag. 
- Map met 10 plastic insteekhoezen
- Lunch (voor koffie en thee wordt gezorgd)
- Heb je een favoriet kleurpalet wat je graag wilt verven? Neem mee naar de les. We verven deze dag niet dit specifieke kleurpalet, maar bespreken aan het einde van de dag hoe je met alle kennis die je hebt opgedaan, kunt gaan werken aan jouw palet. 

 

Ongeveer 10 dagen voorafgaand aan de cursusdag ontvang je een pakket met 750 meter garen en een instructie. Hiervan moet je thuis 75 strengen van 10 meter maken. Deze neem je mee naar de les. Je kunt bij jouw aanmelding aangeven of je graag borduurgaren of sokkengaren wilt ontvangen. Je kunt dan na het maken van jouw stalenboek met het resterende garen nog een eigen project maken in jouw favoriete techniek.

 

Informatie:
Dag: Zondag 10 december 2023
Tijd: 10.00-16.00 (met uitloop tot 17.00 voor het verzamelen en coderen van alle garens) 
Plaats: Amsterdam, Buurthuis lydia. Ik sta om 10.00 bij de deur om jullie binnen te laten. (er is geen waarschuwingssysteem naar de keuken waarin wij werken. Als je later bent, loop dan even om het gebouw heen (Rechtsom naar de zijkant) en klop op het raam. Je ziet ons daar aan het werk. Buurthuis lydia is op het Roelof Hartplein 2A. https://buurthuislydia.nl/ Het is heel makkellijk met het OV te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld vanaf het Amsterdam Centraal de metro 52 richting station Zuid nemen, uitstappen bij station de Pijp en vandaar 9 minuten lopen (richting concertgebouw) of de tram 24 vanaf station de Pijp nemen, uitstappen op het Roelof Hartplein. 
Prijs: 145,- (inclusief materialenpakket en gebruik verfstoffen) 

© 2017 - 2023 De Amsterdamse Steek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel